Incendii devastatoare în Portugalia; Dodon transmite mesaj de condoleanțe preşedintelui Marcelo Rebelo De Sousa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Vestea despre incendiile devastatoare de vegetație care au lovit Republica Portugheză a zguduit întreaga lume. Suntem profund întristați că au avut de suferit familii nevinovate, înregistrându-se numeroase pierderi de vieți omenești și răniți”, se arată în mesajul preşedintelui Igor Dodon transmis omologului său portughez Marcelo Rebelo De Sousa.

În aceste clipe când natura s-a dezlănțuit asupra oamenilor, în numele Republicii Moldova și al meu personal, aș vrea să adresez sincere condoleanțe familiilor îndoliate, cuvinte de încurajare victimelor, dar și gânduri bune pentru o recuperare grabnică celor răniți, se mai arată în mesajul şefului statului.

Acesta mai transmite că, Republica Moldova este disponibilă de a-și spori reziliența la manifestările extreme ale schimbărilor climatice.

Cel puţin 62 de persoane au fost ucise, iar mai multe au fost date dispărute, în urma incendiilor de pădure care au avut loc sâmbătă şi duminică în centrul Portugaliei, cel mai grav dezastru din ţară în ultimele decenii, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...