'Nu vă pot spune cât sunt de mândru de echipaj şi de ceea ce a făcut pentru a salva această navă', a declarat viceamiralul Aucoin. 'Ei au împiedicat ca această navă să se scufunde', a adăugat Aucoin, adresându-le 'mulţumiri din inimă aliaţilor japonezi' pentru că au venit în ajutorul distrugătorului.

Potrivit unui comunicat al Flotei a 7-a americane, mai mulţi marinari daţi dispăruţi în coliziunea dintre distrugătorul USS Fitzgerald şi o navă comercială filipineză au fost găsiţi morţi pe nava militară avariată.Comunicatul nu specifică numărul acestora, dar, conform presei japoneze, toţi cei şapte marinari daţi dispăruţi au fost găsiţi morţi.

"Pe măsură ce echipele de salvare au avut acces la spaţiile avariate în urma ciocnirii, (...) marinarii dispăruţi au fost găsiţi în cabinele de dormit inundate. Corpurile lor sunt în prezent transferate la spitalul naval din Yokosuka (centru-est), unde vor fi identificaţi", adaugă comunicatul citat.

Conform Ministerului filipinez de Externe, cargoul ACX Crystal, cu un echipaj de 20 de persoane, a fost doar 'uşor avariat' în coliziune, neînregistrându-se răniţi.