(foto) Uniplayer – aplicația creată în Moldova care te ajută să-ți alegi eficient programele TV la care să te uiți

uniplayercollage

Dacă te-ai săturat să iei telecomanda și să butonezi încolo și încoace pentru a găsi ceva interesant să privești la televizor, atunci aplicația Uniplayer ar putea să-ți simplifice viața.

Vadim
Vadim

„Această aplicație este creata pentru a ușura viata celor care folosesc serviciile operatorilor IPTV sau OTT. E necesar doar să încărcați playlist-ul oferit de operator, în format m3u sau m3u8 și restul lucrului aplicatia își ia asupra ei. Cum ar fi corectarea denumirii, afișarea icon-ului, sortarea după categorie a posturilor de televiziune din playlist.

Pentru fiecare post este valabil un program de emisiuni foarte detaliat. Este realizată sincronizarea setărilor și a playlist-urilor între toate dispozitivele asociate cu contul utilizatorului.

De catre utilizatori a fost apreciat sistemul cu denumirea „What to watch”. În caz dacă ați pornit televizorul și încă nu ați decis ce ați dori să priviți, în ajutor vine aceast sistem. El formează o listă de recomandări, și anume indică ce emisiune și pe ce post poate fi vizionat chiar la momentul actual, bazându-se pe popularitatea emisiunilor” spune Vadim Iurevici, unul din creatorii aplicației.

App screenshot

App screenshot2

App screenshot3

App screenshot4

La moment aplicația este valabilă doar pentru Apple TV și poate fi găsită pe App Store. În curând vor veni și versiunile pentru iOS și Android. De asemenea puteți vedea aplicația pe pagina ei oficială Uniplayer.

Ideea creării acestei aplicații a venit spontan. Vadim ieșind la o cafea cu 2 colegi, unul din ei a spus că recent a procurat un dispozitiv Apple TV. În general a fost foarte mulțumit de el, dar cam nu prea sunt aplicații decente pentru vizionarea IPTV. Atunci ei au decis să corecteze această situație și într-o luna s-a stabilit planul de lucru. Ca rezultat, la 30 mai 2017, aplicația a ieșit pe App store.

1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente