"Un anumit număr de marinari dispăruţi în urma coliziunii între USS Fitzgerald şi o navă comercială au fost descoperiţi", a declarat serviciul de relaţii publice al flotei a şaptea americane, într-un scurt comunicat.

"Pe măsură ce echipele de salvare au avut acces la spaţiile avariate în urma ciocnirii, (...) marinarii dispăruţi au fost găsiţi în compartimentele de culcare inundate. Corpurile lor sunt în prezent transferate la spitalul naval din Yokosuka (centru-est), unde vor fi identificaţi", adaugă comunicatul citat.

"Marinarii au fost descoperiţi decedaţi de către scafandri", a precizat separat comandamentul forţelor navale pe contul său de Twitter.

Canalul public japonez de televiziune NHK a informat la rândul său că "mai mulţi" militari au fost găsiţi, revenind asupra unei informaţii anterioare conform căreia cei şapte dispăruţi au fost toţi găsiţi morţi."Informăm în prezent familiile şi le oferim susţinerea de care au nevoie în aceste momente dificile", a mai arătat marina americană, care a relevat că mai apoi numele marinarilor vor fi făcute publice.

O anchetă este în curs asupra cauzelor accidentului.

Ciocnirea dintre USS Fitzgerald şi ACX Crystal s-a produs sâmbătă în jurul orei locale 02.30 (vineri, 17.30 GMT), în timp ce distrugătorul opera la circa 56 de mile marine sud-vest de oraşul japonez Yokosuka, a precizat anterior Flota americană din Oceanul Pacific într-un scurt comunicat.

Marina americană a mai anunţat că un marinar a fost evacuat cu elicopterul, lăsând să se înţeleagă că fusese grav rănit şi necesita un tratament de urgenţă.

Imagini difuzate de postul de televiziune NHK au arătat că distrugătorul a luat apă, partea tribord fiind grav avariată. În schimb, partea babord era avariată uşor.

"USS Fitzgerald a fost avariat la tribord deasupra şi sub linia de plutire", a precizat Flota Pacificului.

Această navă ţine de baza Yokosuka, la sud de oraşele Yokohama şi Tokyo, şi operează în Oceanul Pacific şi în Marea Japoniei.