Ministrul pentru Brexit, înaintea începerii negocierilor: „Nu ar trebui să existe nicio îndoială, ieșim din UE”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, se va deplasa luni la Bruxelles pentru deschiderea negocierilor privind ieșirea țării sale din blocul comunitar cu mesajul clar că „nu ar trebui să existe nicio îndoială, ieșim din Uniunea Europeană”, transmite Reuters.

La câteva zile după ce președintele francez Emmanuel Macron a sugerat că Marea Britanie ar putea opta totuși pentru rămânerea în blocul comunitar, ministrul Davis a subliniat că nu va exista nicio deviere de la planul premierului Theresa May de a negocia Brexit-ul, pentru care cetățenii țării au votat la referendumul de pe 23 iunie 2016.

„Când mă îndrept acum spre Bruxelles pentru a deschide negocierile oficiale pentru ieșirea din UE, nu ar trebui să existe nicio îndoială — ieșim din Uniunea Europeană și respectăm rezultatul acelui referendum istoric”, a afirmat Davis într-un comunicat.

„Plecarea (din UE) ne oferă oportunitatea de a construi un viitor nou, luminos pentru Regatul Unit — unul în care suntem liberi să ne controlăm frontierele, să ne adoptăm propriile legi și să facem ceea ce statele independente și suverane fac”.

Davis, care, în campania pentru referendumul din iunie 2016, a fost unul din promotorii importanți ai campaniei pentru ieșirea din UE, mai afirmă că abordează negocierile cu UE „într-un mod constructiv”, fiind conștient că acestea vor fi „dificile pe alocuri”.

„Nu întoarcem spatele Europei. Este vital ca acordul pe care îl încheiem să permită atât Marii Britanii, cât și UE să prospere, în cadrul noului parteneriat aprofundat și special pe care îl dorim cu aliații și prietenii noștri cei mai apropiați”, a subliniat Davis în comunicat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...