21:58:46 23.04.2024
Stiri

La închisoare, în R. Moldova: cu paharul plin în mână, telefonul la ureche și marijuana alături

Social 18.06.2017 12:30 Vizualizări7631 Autor: Ziarul National
La închisoare, în R. Moldova: cu paharul plin în mână, telefonul la ureche și marijuana alături


Deținuții din R. Moldova par să nu o ducă rău în închisori. Deși sunt lucruri interzise, telefoanele mobile, drogurile sau alcoolul le „colorează” viața celor izolați. Problema este cum ajung aceste „plăceri” la deținuții care își permit, cu ajutorul lor, să conducă din închisori adevărate grupări criminale care acționează de partea cealaltă a zidurilor închisorii.

Într-o dimineață din această săptămână, 150 de angajaţi ai sistemului penitenciar, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații și Inspectoratul de Poliție Bălți, au descins în Penitenciarul nr.18 - Brănești pentru a efectua pecheziții inopinate.

Perchezițiile au avut loc într-un dosar legat de mai multe furturi pe teritoriul municipiului Bălți, coordonate anume din această închisoare.

Oamenii legii au ridicat de la Penitenciarul nr.18 - Brănești, din diverse ascunzişuri improvizate, 91 de telefoane mobile și accesorii pentru acestea, 30 de litri de băutură alcoolică, produsă în interiorul penitenciarului, 600 de lei și presupuse substanțe narcotice.

Descinderea polițiștilor s-a lăsat cu bătăi. Potrivit Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), cinci deținuți au opus rezistență și „s-au aplicat mijloacele speciale și forța fizică”.

„Ca urmare, acțiunile deținuților au provocat leziuni corporale la șase angajați, totodată au fost deteriorate nouă mijloace speciale din dotare. Cazurile de aplicare a forței fizice și mijloacelor speciale la etapa actuală sunt în proces de documentare, conform legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al DIP.

Acum, oamenii legii promit să investigheze cum au ajuns lucrurile interzise în această închisoare și anunță controale similare în toate instituțiile de detenție din R. Moldova pentru a „exclude pătrunderea sau folosirea oricăror obiecte și substanțe interzise în detenție”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md