06:34:07 19.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Când am scris că „fostul simplu prim-ministru” este următorul în dosarul „furtului secolului”, am făcut-o în cunoștință de cauză”

Politică 18.06.2017 09:30 Vizualizări11076 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Când am scris că „fostul simplu prim-ministru” este următorul în dosarul „furtului secolului”, am făcut-o în cunoștință de cauză”


Fostul șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihai Gofman, aflat acum în SUA, face haz de necaz pe seama fostului premier Iurie Leancă, declarațiile căruia au fost negate de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. Gofman insistă pe faptul că Iurie Leancă ar fi următoarea persoană care va fi arestată în dosarul așa-zisului „furt al secolului”.

Când am scris că „fostul simplu prim-ministru” Iurie Leancă este următorul în dosarul „furtului secolului”, am făcut-o în cunoștință de cauză. Acest individ amnezic mai este și un mincinos ordinar, care a vrut să se ascundă în spatele Băncii Mondiale și FMI. A spus că a acționat la recomandările acestor instituții când a semnat acea hotărâre de Guvern prin care a scos din rezervele valutare ale țării 9,5 miliarde de lei. Altfel spus, pur și simplu au fost furați de la cetățenii R. Moldova”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Gofman, fostul premier nu s-ar fi așteptat ca reprezentanții Băncii Mondiale și FMI îi vor dezminți declarațiile.

Citește și: Leancă le răspunde celor care afirmă că dânsul va fi următorul ARESTAT în dosarul fraudelor bancare. „La pușcărie vor sta toți”

„Nu a fost să fie și încă multe nu vor mai fi…Îi recomand de pe acum să înceapă a scrie la indicațiile cui a acționat și a semnat, cine îi sunt complicii, executorii etc. Dacă nu va face asta acum, o să vedeți că ulterior îl va aștepta un proces de judecată, desigur închis, și în cel mai bun caz va scrie scrisori de la răcoare despre faptele cum a salvat economia națională și sistemul bancar al țării. Dar tare mă îndoiesc. Pe lângă amnezie și minciună, Iurie Leancă mai este și un fricos”, a mai adăugat acesta.

De menționat că, acum câteva zile, Iurie Leancă le-a dat o replică celor care afirmă în spațiul public că dânsul ar urma să fie arestat. „Este simplu să devii un politician populist în Moldova: învinuiești, critici la stânga și la dreapta şi îi bagi pe toți la puşcărie. Voronin a promis - nu a făcut nimic, Filat a promis că îl încătuşează pe Voronin - nu a făcut nimic. Este modelul clasic după care astăzi se conduc mulți lideri politici din Moldova, inclusiv același Andrei Năstase. Țin să menționez: la pușcărie vor sta toți cei care au fost implicați în furtul din sistemul bancar. Compania „Kroll”, care, apropo, a fost adusă la insistența mea, sunt sigur că va face lumină în cazul BEM”, a scris ex-premierul pe o rețea de socializare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md