Cetățenii Republicii Moldova vorbesc mai puțin la telefonul fix: Vânzările au scăzut considerabil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vânzările de pe piața serviciilor de telefonie fixă din Republica Moldova au scăzut, în primele trei luni ale anului curent, cu peste 22,5%, înregistrând venituri în sumă de aproape 183 de milioane de lei, arată Raportul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) privind evoluţia pieţei de comunicaţii electronice în primul trimestru al anului 2017.

O rată de scădere relativ mai mică a fost atestată pe piaţa serviciilor de difuzare și retransmisie a programelor audiovizuale – de 5,9%, însumând 64,5 milioane de lei și pe piața de telefonie mobilă – de 4,3%, totalizând 792 de milioane de lei, iar veniturile provenite din alte activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice au scăzut cu 2,3% şi au ajuns la peste 143 milioane lei.

Volumul total al veniturilor provenite din activităţile desfăşurate în sectorul comunicaţiilor electronice, telefonie mobilă și fixă, Internet mobil și fix, difuzare şi retransmisie a programelor audiovizuale a scăzut, faţă de perioada similară a anului trecut, cu 3,9% şi a însumat 1 miliard 568 milioane de lei.

Cele mai semnificative venituri medii lunare per utilizator (ARPU) au fost înregistrate pe pieţele serviciilor de acces la Internet la puncte fixe şi de acces la Internetul mobil dedicat: de 178 lei şi, respectiv, 77,4 lei. Valoarea acestui indicator pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă a fost de 70,1 lei, pe piaţa de telefonie fixă – 52,1 lei, iar pe piaţa serviciului de televiziune contra plată – 50,8 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...