(VIDEO) Narcotice în valoare de 450 mii lei, scoase din circuitul ilicit timp de două săptămâni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Timp de două săptămâni, angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat 22 de percheziții, soldate cu reținerea a 11 persoane și destructurarea a patru puncte de realizare a drogurilor de tip heroină, marijuană, pastile cu efect psihotrop, localizate în municipiul Chișinău. Valoarea totală a drogurilor sechestrate și scoase din circuitul ilicit se ridică la aproximativ 450.000 lei. Un gram de heroină fiind realizat cu până la 4.000 lei, iar marijuana cu 150 de lei.

Astfel, în scopul acumulării materialelor probatorii, au fost efectuate achiziții de control, fiind procurate și scoase din circuitul ilicit droguri de risc și de mare risc.

În urma acțiunilor întreprinse de oamenii legii, au fost confiscate peste 50 grame de heroină în formă solidă, 10 ml heroină în formă lichidă, peste 1.500 grame de canabis, 50 de pastile cu efect psihotrop, mai multe obiecte destinate consumului de droguri, cântare electronice la scară mică, telefoane mobile și stații radio, bani în sumă totală de 40.000 lei, 2.450 Euro și 350 dolari SUA.

O parte din drogurile sechestrate urmau să ajungă la deținuții unui Penitenciar din Republica Moldova. Marijuana hidroponică era crescută în regiunea de Sud a țării, ulterior, fiind comercializată în municipiul Chișinău.

Activitatea infracțională a suspecților a fost documentată în cadrul a trei cauze penale, gestionate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Procuratura municipiului Chișinău și oficiul Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău.

Actualmente, în privința a 10 persoane au fost eliberate mandate de arest, iar o persoană este cercetează în stare de libertate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...