Ar putea Platforma DA face alianță cu PD: Răspunsul lui Andrei Năstase

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr acceptă dialogul cu diferite entități politice, dar nu va face niciodată alianțe cu partide controlate de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, susține președintele formațiunii Andrei Năstase.

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Oficial.md că sondajul recent realizat de PDM este unul „sfidător” și că scopul acestuia ar fi „manipularea opiniei publice naţionale, influenţarea proceselor politice interne, dar cel mai important, încercarea de a păcăli şi şantaja occidentalii”.

„Preocuparea de bază a PDM este să se prezinte în continuare Occidentului ca un partid pivot, având opţiunea de a face alianţă fie cu actualul partener, PSRM, fie cu partidele de centru-dreapta, pe care Plahotniuc face tot posibilul pentru a le distruge, dar pretinde că le-ar putea convinge personal pentru alianţe proeuropene”, a declarat Năstase.

El a vorbit și despre posibilitatea unei alianțe proeuropene cu Partidul Democrat în viitorul Parlament.

„Am spus-o deja, dar repet şi cu această ocazie: astăzi Plahotniuc joacă dublu. În timp ce mimează bătălii cu tancurile şi cu propaganda rusească, în timp ce îşi plimba sculele prin Europa şi SUA, el, în paralel, îşi creează circumstanţe pentru o viitoare alianţă oficială cu Dodon sub patronatul din umbră al Kremlinului.

Că Platforma DA este cel mai mare adversar al PD-ului lui Plahotniuc, care nici democratic şi nici pro-european nu este, o ştie fiecare cetăţean. Ceea ce cunoaştem de la mai multe cancelarii străine este că coordonatorul îşi doreşte distrugerea prin linşaj mediatic şi persecuţii a Platformei DA şi a mea personal, în speranţa că electoratul nostru va migra către alte partide.

Să fie clar tuturor, în interesul ţării şi al oamenilor, echipa Platformei DA acceptă dialogul cu diverse entităţi politice, civice, cu profesionişti şi persoane integre din societatea noastră, dar niciodată nu va face alianţă cu partide controlate de Plahotniuc: PDM-ul lui Diacov şi Lupu, PSRM – ul lui Dodon, sau alte entităţi de aceeaşi sorginte. Şi nutrim speranţa că un asemenea scenariu nu va fi acceptat nici de partidul pe care Plahotniuc încearcă să-l prezinte Occidentului ca pe un viitor partener proeuropean”, a mai precizat Năstase.

În cadrul aceluiași interviu, el a mai afirmat că „ clanul lui Plahotniuc, pentru a se menţine la putere şi în libertate, încearcă cu ajutorul lui Dodon să schimbe regulile electorale de joc. În paralel, ţara se transformă într-un stat dictatorial. Prin intermediul corupţiei şi şantajului, guvernarea face o presiune enormă asupra opoziţiei, şi, în primul rând, asupra Platformei DA, partid anti-sistemic, care niciodată nu va recurge la vreun compromis cu Plahotniuc”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...