(video) „Slujbele au devenit teatrale, iar corul a monopolizat rugăciunea comună”, un nou video de la vloggerul Ion Andronache

Безымянный

Vloggerul ortodox, Ion Andronache, în noul său video vorbește despre neclaritatea slujbelor din cultul ortodox. Cântările sunt neclare, iar credincioșii laici nu participă la rugăciunea comună, ci doar asistă.

Corul cântă frumos, însă nu este clar ce se cântă. Corul a monopolizat rugăciunea ce se cuvine a fi rostită sau cântată de către toți credincioșii din biserică.

Din cauza neclarității slujbelor, oamenii se plictisesc și își caută ocupații, cum ar fi transmiterea pomelnicelor sau a lumânărilor. Activ participă la slujbă doar clerul și corul, care au un dialog fără a-i implica pe cei prezenți la rugăciune.

Ion Andronache a absolvit Universitatea de Muzică și Arte Performante din Viena și apreciază muzica bisericească corală și bizantină psaltică, însă în cult, consideră, că trebuie să prevaleze cântarea comună a întregii comunități, adică frumusețea cântărilor să nu fie în detrimentul participării tuturor la rugăciunea sau cântarea comună.

Vloggerul ridică problema conștientizării rugăciunilor comune și propune ca melodiile să fie simple, iar corul are menirea de a ajuta poporul din biserică să cânte.

Reamintim că Vloggerul Ion Andronache este un practicant ortodox, care, după apariția vloggului, a fost exmatriculat de la Academia de Teologie din Chișinău, însă ulterior anunțul de exmatriculare a fost scos de pe pagina web a instituției de învățământ. Vloggerul a abordat tema taxelor în biserică, intrării în biserică a femeilor în perioada menstruației, purtarea baticului și a fustei, slujirea femeilor în Biserică, icoanele făcătoare de minuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente