30 dintre cei mai curajoși studenți de la Drept vor concura în fața Curții Constituționale

studenti
Foto: Informația Zilei

30 dintre cei mai curajoși studenți de la Drept, din opt universități din țară, vin în fața Curții Constituționale pentru ca să le fie evaluate performanțele în cadrul unui concurs național.

Luni, 19 iunie, pentru prima dată, în fața Curții Constituționale vor pleda studenți la Drept din opt universități din țară, în cadrul Concursului de Procese Simulate în Dreptul Constituțional. Viitorii juriști își vor încerca puterile în fața completului de judecători format din experți internaționali și judecători CCM.

Concursul va simula procesele cauzelor similare celor care sunt examinate de CCM. În debutul concursului, va avea loc o tragere la sorți, astfel încât studenții vor reprezenta deputați, miniștri, avocați sau alte părți ale procesului. Participanții vor concura în trei faze. În primele două faze, aceștia își vor face prezentările în baza a două cauze. În fiecare fază vor rămâne studenții care au acumulat mai multe puncte, astfel încât în finală vor rămâne două echipe. Finala concursului va avea loc în ziua de vineri, 23 iunie (ora 10.30 – finala, ora 12.00 – înmânarea diplomelor).

Universitățile participante – opt la număr – sunt din întreaga țară: ASEM, ULIM, USM, USEM, USPEE „Constantin Stere” din Chișinău, „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogadn Petriceicu Hașdeu” din Cahul și Universitatea de Stat din Comrat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente