Pericolele utilizării excesive a aparatului de aer condiţionat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Expunerea prelungită la aerul condiţionat poate duce la declanşarea unor afecţiuni respiratorii dintre cele mai grave. Dacă nu ştii să îl foloseşti corect, aparatul de aer condiţionat îţi poate pune în pericol sănătatea, reprezentând un risc pentru întreaga familie şi mai ales pentru copii.

Dacă filtrele aerului condiţionat nu sunt curăţate sau schimbate periodic, se poate răspândi în aer bacteria Legionella pneumophila. Acest bacil este responsabil de apariţia legionelozei, o boală ce se manifestă prin dureri de cap, febră scăzută, tuse uscată, diaree, dureri musculare şi abdominale. În cazuri grave, această bacterie poate duce la apariţia pneumoniei.

Limita de diferenţă termică între interior şi exterior trebuie să fie de 5 grade Celsius

De altfel, este bine să ţii cont de faptul că întreg aparatul respirator este afectat de folosirea excesivă a sistemelor de climatizare, mai ales dacă încăperea respectivă nu este aerisită suficient şi dacă se fumează în spaţiul respectiv.

Aşadar, mai ales dacă ai sistemul imunitar slăbit sau dacă suferi deja de boli precum astmul bronşic, bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) sau rino-sinuzită cronică, foloseşte aerul condiţionat respectând limita de diferenţă termică între exterior şi interior de maximum 5 grade Celsius.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...