(foto) Se muncește zi și noapte! Cum decurg lucrările de amenajare a lacului Orhei

Orhei lac

Lacul Orhei s-a transformat într-un adevărat șantier de construcții, unde se lucrează concomitent pe mai multe sectoare. Potrivit unei dispoziții a Primarului de Orhei, Ilan Șor, (transmisă prin intermediul avocaților), proiectul de importanță strategică pentru orheieni urmează a fi dat în exploatare la începutul lunii iulie, motiv pentru care sunt desfășurate lucrări de reconstrucţie pe scară largă, astfel încât orheienii să poată să se bucure pe deplin de plajă complet reînnoită şi de zonă de agrement modernă.

Lucrările de amenajare și reconstrucție sunt efectuate simultan pe mai multe segmente, fiind antrenate zeci de unităţi tehnice şi peste 50 de muncitori, care lucrează în sistem de ture. Mai exact, în prezent, sunt desfăşurate lucrări de curăţare şi amenajare cu nisip a celor două plaje. Totodată, muncitorii efectuează lucrări de pavare a peretelului de sprijin, al barajului și zonelor adiacente.

(foto) Un nou loc de odihnă în Moldova: Lacul de la Orhei va fi reamenajat în timpul-record de o lună

Zona lacului şi aleele adiacente au fost iluminate în totalitate, fiind instalate în acest sens, peste 30 de led-uri moderne.

LacOrhei1

La reamenajarea şi reconstrucţia proiectului sunt utilizate materiale de construcții de cea mai înaltă calitate, peste 900 de tone de nisip alb, peste 6 mii de metri pătrați de pavaj și piatră decorativă, peste 10 tone de metal, care este folosit la consolidarea și reparararea componentelor hidraulice.

Potrivit proiectului, lacul Orhei va dispune de două plaje special amenjate cu şezlonguri, bănci, apeduct şi duş, aici în prezent, muncitorii lucrează la turnarea nisipului.

LacOrhei2

Mai mult, special pentru iubitorii de fotbal şi volei vor fi construite terenuri sportive moderne.

Totodată, şi cei mici vor beneicia de o zonă sigură şi amenajată. Astfel, zona de agrement a lacului se va transforma într-un parc de distracţii pentru copii, unde vor fi amplasate terenuri de joacă, trambuline, tobogane şi alte distracții.

LacOrhei3

Proiectul mai prevede reconstrucţia căilor de acces către lac, precum şi amenajarea unei parcări auto cu o capacitate de circa 50 de automobile.

Imediat după finisarea lucrărilor de construcţie, zona lacului va fi amenajată cu flori şi arbuşti.

LacOrhei4

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Orhei, acest proiect va deveni un obiect strategic de importanţă majoră pentru orheieni.

Lac Orhei 5

Este de menţionat faptul că, reconstrucţia şi amenajarea lacului Orhei face parte din programul de acţiuni privind dezvoltarea infrastructurii a oraşului, promovat de Primarul Ilan Şor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente