Fed Cup 2017: Moldova învinge Marocul și câștigă grupa D. Șanse mari de calificare în grupa a II-a valorică Europa/Africa

fedcup3
Foto: Naționala Moldovei Photo credit: sporter.md

Campionatul mondial feminin pe echipe „Fed Cup by BNP Paribas 2017” pentru accederea în grupa a doua valorică a Europei și a Africii a început la 13 iunie și este găzduit pentru a doua oară de Republica Moldova și anume, pe terenurile de tenis ale Școlii Sportive Specializate de Tenis.

La data de 13 iunie, Moldova s-a impus în fața Mozambicului cu scorul de 3-0, iar la 15 iunie în fața Algeriei, la fel cu scorul de 3-0. Astăzi, 16 iunie, Moldova joacă în compania naționalei Marocului pentru a decide cine câștigă grupa și își continuă șansele pentru a accede în grupa a II-a valorică Europa/Africa.

Primele 2 partide de azi, au fost adjudecate de Moldova: Daniela Ciobanu s-a impus cu scorul de 6-2,4-6, 6-0 în fața Ghitei Benhadi, iar Alexandra Perper a surclasat-o pe Rita Atik cu scorul 6-2, 6-1. Astfel indiferent de scorul partidei de la dublu dintre Alexandra Perper și Vitalia Staman împotriva Ritei Atik și a Linei Qastal, Moldova câștigă grupa D.

fedcupmol

În următorul meci, Moldova ar putea întâlni cel mai probabil naționala Ciprului.

Cele 15 echipe participante la evenimentul din Chișinău luptă pentru cele 2 locuri de accedere în a doua grupă valorică a zonei Europa/Africa.

Echipele sunt împărțite în 4 grupe, iar câștigătorii grupelor vor lupta între ei, după sistemul grupa A vs grupa C, și grupa B vs grupa D.

Moldova este în grupa D, unde se mai întâlnesc naționalele Algeriei, Marocului și a Mozambicului. De asemenea, în ziua 1, Maroc a învins naționala Algeriei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente