Implicarea femeilor în viața publică și politică va fi discutată în cadrul a trei mese rotunde la Edineţ, Comrat şi Cahul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Participarea femeilor la viața publică și politică va fi dezbătută în cadrul a trei mese rotunde, organizate de Parlamentul Republicii Moldova prin intermediul Oficiilor sale teritoriale de informare din teritoriu (OTIP) şi cu suportul Programului PNUD. Astfel, evenimentele vor avea loc pe parcursul lunii iunie, în orașele Edineț, Comrat și Orhei, la discuţii urmând să participe deputați, reprezentați ai autorităților locale, ai organizațiilor neguvernamentale din teritoriu, precum și femei din localitățile acestor raioane.

Luni, 19 iunie, se va desfășura prima dintre cele trei mese rotunde, care va avea loc la Edineț. În cadrul acesteia vor fi discutate modificările legislative pentru asigurarea egalităţii de gen. În cadrul dezbaterilor se va efectua o descriere a tabloului statistic privind dinamica numărului populaţiei pe sexe în raion și raportul procentual între femei şi bărbaţi. La fel, va fi abordat rolul educaţiei în promovarea femeilor în viaţa publică şi politică, integrarea dimensiunii de gen în politicile publice.

Rolul femeilor în dezvoltarea economiei și în soluţionarea problemelor sociale va fi demonstrat prin istoriile de succes ale locuitoarelor raionului.

Amintim că prima acțiune de acest fel a avut loc în luna aprilie curent, în orașul Leova.

Parlamentul Republicii Moldova a deschis, în perioada mai-septembrie 2014, Oficiile sale teritoriale de informare (OTIP) în localitățile Comrat, Edineț, Leova și Orhei. Instituirea acestor oficii a constituit o premieră pentru Republica Moldova și a avut drept scop crearea unei platforme de comunicare dintre Legislativ și cetățeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...