Circa un milion de timbre de acciz contrafăcute, depistate la frontieră: Unde urmau să ajungă acestea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele circa un milion de timbre de acciz moldovenești depistate sâmbătă de către autoritățile de frontieră din cadrul portului maritim comercial „Cernomorsk” erau contrafăcute. Aceasta este concluzia raportului de expertiză, care a fost efectuată la solicitarea Serviciului Vamal imediat după recepționarea informației despre respectiva reținere.

De asemenea, potrivit investigațiilor demarate în colaborare cu omologii ucraineni, s-a stabilit că timbrele de acciz erau aduse din Turcia și urmau să ajungă în Republica Belarus.

Fiind audiat pe acest fapt, șoferul autocamionului în care au fost depistate timbrele de acciz a declarat că bunurile i-au fost trasmise în orașul Istanbul de către un cetățean turc, care i-a achitat 300 de dolari SUA pentru transportarea acestora în Ucraina, unde ar fi urmat să primească indicații ulterioare.

Cercetările pe acest caz sunt continuate în vederea stabilirii întregului spectru infracțional al activității de contrabandă și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...