Cele mai bune cărți ale anului 2016: Iată scriitorii din Republica Moldova, care au fost premiați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Au fost alese cele mai bune cărți ale anului 2016, iar autorii acestora au fost premiați în cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova, care s-a desfășurat în incinta Casei Scriitorilor.

Cărțile au fost jurizate de Vladimir Beșleagă, Alexandru Burlacu, Mihai Cimpoi, Nicolae Negru, Maria Pilchin și Maria Șleahtițchi.

Premiul pentru poezie a fost decernat poetului Teo Chiriac pentru volumul „Sufletul meu de până la Big Bang”, iar cel pentru proză a fost luat de Dumitru Crudu cu volumul „Salutări lui Troțki”.

Premiul pentru eseu, critică şi istorie literară a fost acordat lui Adrian Ciubotaru pentru „Sfârșit de secol românesc”, iar premiul pentru traduceri a fost luat de către Leo Butnaru pentru „Când plânge sacadat mașina de tocat” vol. I și „Un tigru în stradă” vol. II, volume care aparțin lui Daniil Harms.

„Bustul lui Stalin” al Mihaelei Perciun a luat Premiul pentru dramaturgie, iar „Pălăriuța Oranj îl lecuiește pe Dumnezeu de răceală” de Iulian Filip a luat Premiul cărții pentru copii și tineret.

Premiul pentru debut a fost acordat Violinei Galaicu pentru „Filonul bizantin în cultura muzicală națională” și Tatianei Țâbuleac, pentru „Vara în care mama a avut ochii verzi”.

„Deslușirea semnelor” de Ioan Mânăscurtă s-a învrednicit cu Premiul pentru publicistică.

În cadrul Galei au mai fost înmânate și premiile Consiliului Uniunii Scriitorilor. Premiul Opera Omnia s-a dus către Mihai Cimpoi, președintele USM, istoric si critic literar. Premiul de excelență a fost înmânat lui Nicolae Leahu și Mircea V. Ciobanu, iar premiul pentru relații culturale a fost acordat Lindei Maria Baros.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...