Vino la inaugurarea „Apartamentului Deschis” de la Botanica și participă la mai multe activități artistice

img_1707_web

Proiectul ”Fațade Publice” a fost lansat la Chișinău pe 28 mai și va dura până la data de 1 iulie. Organizatorii și-au propus să contribuie la dezvoltarea zonelor rezidențiale din Chișinău prin inovație culturală și creativitate (arte vizuale, ateliere cu locuitorii, radiou comunitar, muzică, film și artă comunitară), să susțină experimente artistice menite să consolideze comunitățile locale, încurajând interacțiunea între diferite grupuri la nivelul cartierului și stimulând coeziunea socială.

Sub umbrela proiectului  ”Fațade Publice”, în perioada 5-10 iunie, un grup de arhitecţi sub îndrumarea artistului Ștefan Rusu din Moldova au organizat un atelier de design și construire a unei platforme mobile „Apartamentul Deschis”, care a fost intalată în curtea din str. Teilor 9, şi care serveşte în prezent atât ca spațiu de interacțiune între participanți la proiect și comunitatea de locuitori din cartierul Botanica, dar şi în calitate de scenă multifuncţională ce găzduieşte diverse activităţi comunitare şi culturale: proiecţii de film, radiou comunitar, ateliere cu copii, bucătărie cumunitară, spaţiu interactiv.

Apartamentul va fi deschis sâmbăta aceasta, 17 iunie, iar cei care vor veni la deschidere vor lua parte la multe activități tematice:

# 16:00-20:00 – picnic comunitar

# 18:00-19:00 – atelier de lucru artistic cu copiii

# 18:00-20:00 – Birou de Inovație Urbană – muzică

# 21:30-22:00 – Parcurile din Chişinău, sub lama intereselor – proiecție de film

Dacă vrei să participi la eveniment, găsești toate detaliile pe grupul deschis de pe facebook al proiectului.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente