Avocat și polițist, reținuți de CNA. Ar fi pretins 2000 de euro pentru a mușamaliza un caz

Un avocat și un ofițer de urmărire penală de la Inspectoratul de poliție Hîncești au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție în după-amiază zilei de ieri. Bărbații sunt bănuți de trafic de influență exprimat prin extorcarea de mijloace bănești ce nu li se cuvin pentru încetarea unei urmăriri penale.

Potrivit denunțătorului, omul legii și apărătorul, acționând în complicitate, ar fi pretins și primit 2000 de euro pentru a adopta o decizie de încetare a urmăririi penale pe un caz de conducere a autoturismului în stare avansată de ebrietate și în lipsa permisului de conducere. La momentul documentării, concentrația de alcool în aerul expirat al șoferului ar fi fost de 0,69 mg/l. Conform celor invocate de suspecți, o pare din banii extorcați urmau să ajungă și la procurorul pe caz.

Urmare a acumulării materialului probator, cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reţinuți pe un termen de 72 de ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale – echivalentul sumei de 150 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.