Schimbări importante la Cupa Confederațiilor: Ce vor putea face arbitrii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arbitrii vor avea puterea de decizie să oprească meciurile din cadrul Cupei Conferederaţiilor, din acest an, în cazul în care vor exista discriminări de orice fel din partea fanilor, scrie BBC.

Măsura este parte a „procedurii în trei etape” iniţiată de FIFA, care dă oficialilor puterea de a opri, suspenda sau chiar abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor. Organismul de conducere al fotbalului mondial a anunţat că va trimite observatori anti-discriminare la meciurile din cadrul competiţiei găzduite de Rusia, în perioada 17 iunie – 2 iulie.

„Acestea sunt schimbări fundamentale în lupta împotriva corupţiei. Ambele inițiative reprezintă un instrument suplimentar pentru a preveni atitudinile discriminatorii și pentru a se asigura că atmosfera de pe stadion este una de fair-play și respect”, a spus Gianni Infantino, preşedintele FIFA, citat de BBC.

Cea de-a 10-a ediţie a Cupei Confederaţiilor, care are loc în ţara unde va fi organizat şi Campionatul Mondial din 2018, Rusia, va avea în componenţă, pe lângă ţara gazdă, câştigătoarea Campionatului Mondial din 2014 (Germania), câştigătoarea Cupei Asiei (Australia), câştigătoarea Copei America (Chile), câştigătoarea CONCACAF Gold Cup (Mexic), câştigătoarea Campionatului European (Portugalia), câştigătoarea Cupei Oceaniei pe Naţiuni (Noua Zeelandă) şi câştigătoarea Cupei Africii pe Naţiuni (Camerun).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...