13:06:42 28.03.2024
Stiri

Papa Francisc a RECUNOSCUT cel mai mare ADEVĂR pe care Biserica l-a negat timp ce 1700 de ani. „Nu e de la Dumnezeu”. Anunţul ISTORIC făcut în urmă cu puţin timp

Știri 15.06.2017 23:02 Vizualizări4947 Autor: Ziarul National
Papa Francisc a RECUNOSCUT cel mai mare ADEVĂR pe care Biserica l-a negat timp ce 1700 de ani. „Nu e de la Dumnezeu”. Anunţul ISTORIC făcut în urmă cu puţin timp


Papa Francisc a recunoscut că teoria evoluţiei şi Big Bang-ul sunt reale şi că Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”.

Adresându-se Academiei Pontificale de Ştiinţe, papa Francisc a făcut o serie de declaraţii care pun punct „pseudo-teoriilor” creaţionismului şi creaţiei inteligente, care ar fi fost încurajate de predecesorul său, Benedict XVI, scrie Mediafax.

Francisc a explicat că teoriile ştiinţifice nu sunt incompatibile cu existenţa unui creator - argumentând că sunt chiar necesare: “Când citim despre Creaţie Geneză, riscăm să ne închipuim că Dumnezeu a fost un magician cu o baghetă magică care putea face totul. Nu este aşa”, a spus Papa.

“Big Band-ul, despre care astăzim credem că stă la baza originii lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci mai degrabă o impune. Evoluţia în natură nu este în răspăr cu noţiunea creaşiei, pentru că evoluţia necesită crearea fiinţelor care evoluează.”

Biserica catolică şi-a contruit demult reputaţia de a fi anti-ştiinţă - în istorie rpmânând celebrul episodul în care Galileo Galilei s-a confruntat cu inchiziţia şi a fost forţat să îşi retracteze teoria „eretică” că Pământul se învârte în jurul Soarelui.

Comentariile papei Francisc continuă drumul deschis de Papa Pius al XII-lea, care a venit cu o anumită deschidere către ideea evoluţiei şia îmbrăţişat ideea Big Bang-ului. În 1996, Papa Ioan Paul al II-lea a sugerat la rândul său că evoluţia este „mai mult de o ipoteză” şi „un fapt dovedit”.

Papa Benedict al XVI-lea şi consilierii săi au susţinut ideea că ideea creaţiei inteligente stă la baza evoluţiei - ideea că selecţia naturală în sine este insuficientă să explice complexitatea lumii.

Giulio Giorello, profesor şi preşedintele Institutului Naţional de Astrofizică din Italia, a spus pentru agenţia de presă italiană Adnkronos că: ”Declaraţia Papei este semnificativă. Suntem descendenţii direcţi ai Big Bang-ului care a creat universul. Evoluţia provine din creaţie.”

Giulio Giorello, profesor de filosofie a ştiinţei la Universitata degli Studi din Milano, a spus că crede că Francisc încearcă să „nu mai amplifice emoţia unor posibile dispute” cu şiinţa.

Cu toate acestea, Papa Francisc l-a lăudat pe Benedict XVI, dezvelind un bust din bronz al fostului suveran pontif, la sediul Academia Pontificale de Ştiinţe din Grădinile Vaticanului.

“Ştiinţa, cunoaşterea, înţelepciunea şi rugăciunea i-au îmbogăţit inima şi spiritul său. Să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul pe care l-a dat Bisericii şi lumii prin existenţa şi pontificatul Papei Benedict”, a mai declarat Papa Francisc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md