05:08:40 19.04.2024
Stiri

România: Premierul Grindeanu, EXCLUS din partid. PSD depune moțiune împotriva Guvernului, iar Ponta ar putea reveni la Palatul Victoria

Știri 15.06.2017 17:00 Vizualizări1807 Autor: Ziarul National
România: Premierul Grindeanu, EXCLUS din partid. PSD depune moțiune împotriva Guvernului, iar Ponta ar putea reveni la Palatul Victoria cotidianul.ro


PSD decide joi calea de urmat în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzură.

Social-democrații reuniți joi în Comitetul Executiv Național (CExN), la sediul central al PSD, au votat, în unanimitate, depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu și excluderea premierului Sorin Grindeanu din partid.

Moţiunea de cenzură va fi depusă şi discutată probabil luni, iar miercurea viitoare - votată.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri seara, la Palatul Victoria, că nu își va da demisia din funcție, decât după ce șeful statului va numi un premier de la PSD.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat soluționarea urgentă a crizei din interiorul coaliției de guvernare, pentru a se evita instabilitatea politică, a declarat joi purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Între timp, presa de peste Prut scrie, cu referire la surse guvernamentale, că fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, ar putea fi numit şef al Secretariatului General al Guvernului de către premierul Sorin Grindeanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md