Când va avea loc următoarea acţiune de protest în masă împotriva modificării sistemului electoral. Răspunsul lui Dumitru Ciubaşenco

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Următoare acţiune de protest în masă împotriva actualei guvernări, dar şi intenţiilor acestuia de a modifica împreună cu socialiştii preşedintelui Igor Dodon sistemul electoral din Republica Moldova în unul mixt, ar putea avea loc chiar în ziua în care tandemul PD-PSRM va încerca să voteze în Parlament acest proiect în lectura a doua. Despre aceast a anunţat vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul formaţiunii.

În acest mod vicepreşedintele formaţiunii de opoziţie care s-a alăturat duminică, 11 iunie, protestului societăţii civile din faţa Parlamentului, a argumentat provocările care, potrivit lui, sunt organizate la acţiunile de protest de către organele de drept şi presa controlată de preşedintele PD, Vlad Plahotniuc.

„Ei se tem, ştiu că putem aduna mulţi oameni. Următorul protest poate fi atunci când vor încerca să adopte în lectura a doua modificările în Codul electoral. Ei au înţeles că mulţi oameni oricum ajung la Chişinău cu transportul privat şi deja au pregătit echipe mobile, le vor amplasa pe traseele naţionale şi vor bloca la maxim venirea oamenilor la următoarele acţiuni de protest”, a menţionat Ciubaşenco.

Este de menţionat că potrivit „Partidului Nostru”, în cadrul acţiunii de protest de duminică au avut loc cel puţin trei provocări din partea poliţiei şi a presei controlate de preşedintele democrat Vlad Plahotniuc, în una dintre care formaţiunea a fost vizată la modul direct. După cum a menţionat în cadrul conferinţei Dumitru Ciubaşenco, este vorba de intrarea echipei de filmare a postului de televiziune Publika TV în mulţimea adunată la protest; cei doi tineri în maiouri cu stema Rusiei prezenţi la eveniment, care spuneau că au fost trimişi de Grigore Petrenco ca să o susţină pe Maia Sandu; precum şi incidentul cu doi tineri îmbrăcaţi în maiouri cu imaginea lui Renato Usatîi, filmaţi de Publika TV în timp ce consumă bere în imediata apropiere a manifestaţiei, menţionând că sunt din Soroca şi au fost plătiţi cu câte o sută de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...