Europarlamentar: Asistența UE pentru Moldova vine cu condiționalități

Co-președintele Comitetului de Cooperare Parlamentară UE-Republica Moldova, Andri Cristea, a postat un mesaj în care salută alocarea celor 100 de milioane de euro din partea UE către țara noastră.

“E un pas bun inainte, asistența venind cu condiționalități care constituie garanții suficiente pentru realizarea reformelor asumate.

Parlamentul European, grupurile sale politice, PPE si ALDE în mod particular, ar trebui să păstreze o linie similară, echilibrată, nu politizată pe baza sentimentelor familiilor politice de dreapta. Reformele sunt obiectivul, ele trebuie ținute departe de jocul politic”, a scris acesta.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat acordarea asistenței macrofinanciare de 100 milioane euro pentru Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat plasat pe site-ul Consiliului, din suma totală, 60 de milioane de euro reprezintă împrumuturi, iar 40 de milioane – sub formă de finanţări nerambursabile.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.