Dosarul lui Platon de 1000 de file; Controversatul om de afaceri cere traducerea tuturor materialelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ședința de judecată preliminară în cel de-al doilea dosar în care este învinuit controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost întreruptă, întrucât inculpatul a solicitat ca materialele dosarului penal să fie traduse în limba pe care o cunoaşte, alta decât româna. Dosarul conţine aproape 1000 de file, astfel avocaţii omului de afaceri consideră că, deşi instanța a admis recursul apărării, amânând examinarea probelor, acest lucru tehnic nu este imposibil.

Avocatul Eduard Rudenco anunţă că astăzi a fost depusă o nouă cerere privind întreruperea procesului penal pentru ca Veaceslav Platon să aibă posibilitatea să facă cunoștință cu materialele cauzei penale, prin intermediul translatorului.

„A fost depusă o cerere în concordanţă cu decizia din data de 12 iunie, când instanța de judecată a admis parțial demersul apărării prin care noi am solicitat întreruperea procesului penal pentru ca Veaceslav Platon să aibă posibilitatea să facă cunoștință cu materialele cauzei penale, prin intermediul translatorului. Timp de două zile, Platon tehnic nu a reuşit să facă cunoştinţă cu materialele cauzei. Azi, Platon a venit cu o cerere nouă, solicitând să facă cunoștință prin intermediul interpretului cu materialele dosarului penal”, a declarat Rudenco.

Potrivit avocatului, Platon a solicitat să facă cunoştinţă cu tot dosarul, care ar conţine până la 1000 de file şi nu cu cele 100 de file traduce la solicitarea procurorilor.

„Toate cele 6 capitule ale dosarului trebuie transmise penitenciarului, care însă nu are condiţii de a asigura un translator. Instanţa ar trebui să asigure translatorul, dar acesta nicidecum nu va fi dus la Penitenciarul nr. 13. Aparent este o decizie salutabilă, dar cum va fi aceasta executată nu se ştie. Pe data de 20 noi vom face o nouă solicitare în acest sens”, a precizat avocatul controversatului om de afaceri, precizând că „procurorii au selectat ceea ce au considerat că Platon are dreptul să ştie”.

Cel de-al doilea dosar în care figurează Veaceslav Platon ţine de tentativă de escrocherie în proporții deosebit de mari. Potrivit procurorilor, anul trecut, Platon, care gestiona trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor persoane interpuse, a pus la cale sustragerea a peste 205 milioane de lei de pe conturile unei întreprinderi din România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...