„Partidul Nostru”: Protestul societăţii civile din scuarul Parlamentului, marcat de cel puţin trei provocări ale poliţiei şi presei lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin trei provocări din partea poliţiei şi a presei controlate de preşedintele democrat Vlad Plahotniuc au avut loc la protestul de duminică, 11 iunie, organizat de societatea civilă în faţa Parlamentului împotriva iniţiativei PD-PSRM privind introducerea sistemului electoral mixt în Moldova, la care au participat şi reprezentanţii a trei partide politice de opoziţie. Cel puţin asta susţin reprezentanţii „Partidului Nostru”, formaţiune vizată direct în una dintre aceste provocări.

Potrivit vicepreşedintelui „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, este vorba de intrarea echipei de filmare a postului de televiziune Publika TV în mulţimea adunată la protest; cei doi tineri în maiouri cu stema Rusiei prezenţi la eveniment, care spuneau că au fost trimişi de Grigore Petrenco să o susţină pe Maia Sandu; precum şi incidentul cu doi tineri îmbrăcaţi în maiouri cu inscripţia „Partidul Nostru”, filmaţi de Publika TV în timp ce consumă bere în imediata apropiere a manifestaţiei, menţionând că sunt din Soroca şi au fost plătiţi cu câte o sută de lei.

Vicepreşedintele „Partidului Nostru” Ilian Caşu s-a întrebat în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la sediul formaţiunii, de ce poliţia, care era într-un număr foarte mare la evenimentul de duminică, nu i-a reţinut imediat pe cei doi tineri, ţinând cont de faptul că consumul băuturilor alcoolice în locuri publice este interzis.

Ilian Caşu a făcut trimitere şi la înregistrarea apărută pe internet în care unul dintre cei doi tineri spune clar că el nu este reprezentant al „Partidului Nostru” din Soroca, fiind din Bălţi, că nu a fost plătit ca să participe la protest, şi că aceste lucruri i s-au propus de către un poliţist sau procuror. „Avem de a face evident cu o provocare coaptă, orchestrată, croită, de către o instituţie media în parteneriat cu instituţiile statului care, conform Constituţiei, sunt obligate să protejeze dreptul fundamental al cetăţenilor la libera exprimare şi la întrunire. Provocările împotriva cetăţenilor vin anume de la reprezentanţii structurilor de forţă care, în condiţiile unui stat capturat, sunt sub controlul politic al lui Vladimir Plahotniuc”, a menţionat Caşu.

„E greu să combaţi provocările atunci când de ele se ocupă însăşi statul”, a menţionat vicepreşedintele formaţiunii, fiind întrebat ce vor face în cazul în care acestea se vor repeta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...