Socialiştii vor cât mai curând să scape de Chirtoacă: Referendum pentru demiterea edilului, concomitent cu referendumul iniţiat de Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierii municipali socialişti anunţă că îşi propun să organizeze referendumul de demitere a edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, la 24 septembrie curent, concomitent cu referendumul naţional consultativ pe care şeful statului Igor Dodon vrea să-l organizeze pe marginea a patru subiecte.

Consilierul socialist Ion Ceban anunţă că până în prezent au fost colectate un număr de aproximativ 80 de mii de semnături pentru demiterea edilului liberal, procesul urmând a se desfăşura până la 10 iulie curent.

„Până în prezent au fost colecate aproape 80 de mii de semnături. Vom continua procesul până la colectarea semnăturilor stabilite, adică aproximativ 90 de mii de semnături. Procesul va dura atâta timp cât este prevăzut de legislaţie – 10 iulie curent. De luni va începe avizarea acestor semnături, pentru ca ulterior să meargă în instanţa de judecată, pentru a fi verificate şi transmise Comisiei Electorale Centrale”, a declarat Ceban în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, acesta anunţă că se analizează posibilitatea organizării referendumul de demitere a edilului Chişinăului concomitent cu referendumul anunţat de preşedintele Dodon.

„Vom depune toate eforturile ca acest referendum să aibă loc concomitent cu referendumul naţional din 24 septembrie curent, pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi să nu fie cheltuieli multe”, a mai spus Ceban adăugând că „suntem absolut siguri că în cazul în care vom organiza acest referendum în timpul apropiat, vom avea succes”.

Totodată, consilierul socialist spune că alegerile locale anticipate sunt preconizate a fi desfăşurate până la sfârşitul anului curent, deoarece „Chişinăul trebuie să aleagă un nou primar conform aşteptărilor lor cât mai curând”.

De asemenea,a cesta a punctat că, conform chestionarelor socialiştilor 70 la sută din chişinăuieni spun că ar vota pentru demiterea lui Chirtoacă, iar 87 la sută spun că sunt nemulţumiţi de mersul lucrurilor din oraş.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...