Într-un comunicat postat pe Facebook, primarul Londrei Sadiq Khan şi-a exprimat temerile cu privire la bilanţul de 12 morţi. ”Un bilanţ care mă tem că va creşte”, a spus el miercuri seara.

Locuitorii au pus în discuţie o administrare pe care o consideră foarte deficientă, iar ancheta cu privire la originea incendiului ar urma să deschidă piste care să permită stabilirea eventualelor responsabilităţi, scrie news.ro.

Dintre cele 78 de persoane spitalizate, 18 se aflau în stare critică, iar numeroase persoane erau în continuare date dispărute, ceea ce alimentează temeri cu  privire la creşterea bilanţului.

”O operaţiune de căutare complexă de mai multe zile” a fost angajată de-acum, potrivit lui Stuart Cundy, comandantul Metropolitan Police, care nu se aşteaptă să găsească alţi supravieţuitori.

”Am auzit strigăte peste tot şi a,m văzut oameni sărind de la ferestre. Turnul era cuprins în întregime de flăcări. Era o oroare”, a povestit pentru AFP Khadejah Miller, care locuieşte într-un imobil vecin şi a fost evacuată ca măsură de precuaţie.

Alţi martori au văzut părinţi aruncându-şi copiii pe fereastră într-un gest disperat de a-i salva de sinistrul care devasta acest turn cu 120 de apartamente, de 24 de etaje, în apropiere de cartierul şic Notting Hill, în vestul Londrei.