Potrivit Mariei Ciobanu, fostul ministru al Apărării care de curând şi-a creat partid este sigur de faptul că Vladimir Plahotniuc a dat indicaţii să se şteargă urmele unor afaceri de-ale sale.

„Trebuie să fii ori un tupeist, ori un intrigant, ca să te dai ceea ce NU eşti şi nici NU ai fost vreodată. Anatol Şalaru este sigur, probabil, că Plahotniuc a avut grijă să dea indicaţii, pentru a i se "arde" toate urmele afacerilor sale dubioase. A scris despre ele presa de investigaţie. Ceea ce nu ia în calcul Şalaru este faptul că au rămas martori oculari, care la scoaterea din captivitate a instituţiilor de drept, vor depune mărturii despre felul fraudulos în care a gestionat dumnealui banul public. Acces la banul public nu au avut persoanele pe care le nominalizează Şalaru, nu ele au deţinut funcţia de miniştru. În Parlament domnul Şalaru se plictisea. Aici nu ai cum fura, dacă nu faci parte din găşti care sunt "krâşuite" de mai marii zilei”, a menţionat Maria Ciobanu.

„Este un naiv Şalaru? Nu, dar are mare nevoie să întoarcă o pagină nu chiar imaculată din viaţa sa, pentru a pune în practică un proiect care numai al lui nu este. Şi eu am protestat duminică, domnule Şalaru, nu o apucaţi înainte ca curva prăjina!”, a adăugat legislatoarea.