00:23:52 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Om de încredere al lui Șevciuk, iar acum al lui Dodon, se declară DERANJAT de „naționalismul agresiv” din R. Moldova

Politică 15.06.2017 11:00 Vizualizări8380 Autor: Ziarul National
VIDEO // Om de încredere al lui Șevciuk, iar acum al lui Dodon, se declară DERANJAT de „naționalismul agresiv” din R. Moldova


Fostul redactor-șef al postului „Pervîi Pridnestrovskii”, Elena Pahomova, s-a ales cu o nouă funcție în Consiliul Societății Civile, care a fost format pe lângă președintele Igor Dodon în această săptămână. Aceasta va conduce Comisia pentru mass-media și comunicare și va asigura, de rând cu alți membri ai Consiliului, „interacțiunea cu societatea civilă”.

Elena Pahomova este și angajata postului de televiziune NTV Moldova, al cărui proprietar este colegul de clasă al lui Dodon, deputatul socialist Corneliu Furculiță.

În cadrul ultimei emisiuni a acesteia, în care l-a avut drept invitat pe șeful statului Igor Dodon, realizatoarea s-a arătat revoltată de „naționalismul agresiv” din R. Moldova. Pahomova l-a informat pe Dodon că acest „naționalism agresiv” poate duce la un „război civil”.

Șeful statului a fost de acord cu angajata postului TV, care va conduce Comisia pentru mass-media și comunicare din cadrul Consiliului Societății Civile de pe lângă Președinție.

„Acest curent va crește mai mult cu cât ne vom apropia de luna martie 2018. Acest curent este foarte periculos și, cât voi fi președinte, dar și când nu voi mai fi, îl voi bloca prin toate metodele. Nu va mai fi un nou 1918 (când Basarabia s-a unit cu România - n.r.). Cum să luptăm cu astă? Până va fi actuala coaliție la guvernare, nu va fi deloc simplu. Noi am propus de nenumărate ori să fie interzise partidele unioniste. De ce în România sunt interzise partidele și mișcările care sunt împotriva statalității, iar la noi funcționează? Noi trebuie să facem la fel”, a spus Dodon.

Președintele crede că unioniștii vor fi opriți în a mai promova Unirea cu România: „Pentru ca să-i oprim, trebuie să schimbăm această guvernare. La alegerile din 2018 vom pune punct pe această problemă”.

În același context, Dodon spune că vrea să aplice politica lui Vladimir Putin în ceea ce privește creșterea patriotismului în rândul oamenilor. Acesta promite că va lansa mai multe filme documentare despre istoria Moldovei. „Oamenii nu citesc cărți. Așa că vom face filme documentare, iar pentru copii - desene animate despre istoria Moldovei. Trebuie să păstrăm spiritul moldovenesc și să ajungem ca rușii, care își iubesc patria”, a conchis acesta.

Amintim că Elena Pahomova, care a fost numită șefă de comisie în Consiliul lui Igor Dodon, a condus doi ani și jumătate postul propagandistic al regimului de la Tiraspol, „Pervîi Pridnestrovskii”. Aceasta a părăsit funcția de redactor-șef al postului tiraspolean după ce alegerile au fost câștigate de Vadim Krasnoselski. Pahomova a declarat atunci că nu este de acord cu o lege a presei promovată de Krasnoselski. Jurnalista a revenit la postul RTR-Moldova, care retransmite postul public de televiziune al Federației Ruse, iar ulterior a ajuns la canalul socialiștilor - NTV Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md