13:02:53 25.04.2024
Stiri

Ca să scape de un băiat orfan, un primar din R. Moldova l-a „uitat” la Spitalul de Psihiatrie

Social 15.06.2017 11:40 Vizualizări2372 Autor: Ziarul National
Ca să scape de un băiat orfan, un primar din R. Moldova l-a „uitat” la Spitalul de Psihiatrie


L-a internat pe un minor rămas fără îngrijire părintească, în vârstă de 16 ani, la Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru trei săptămâni, dar l-a „uitat” acolo timp de circa cinci luni.

Primarul satului Ciuteşti, raionul Nisporeni, a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii timp de cinci ani, pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu urmări grave.

Minorul avea un comportament agresiv, iar foştii tutori s-au dezis de el, băiatul fiind plasat într-un centru de plasament din Rezina. Ulterior, acesta rămăsese unicul copil în cadrul institiţiei de plasament, iar primarul a dispus tratamentul psihiatric al acestuia, ca să „rezolve” problema.

Primarul de Ciutești a fost achitat de prima instanță, dar procurorii au demonstrat faptul că, în perioada anului 2014, îndeplinind atribuţiile de autoritate tutelară a minorului respectiv, dispus plasarea acestuia în Spitalul Clinic de Psihiatrie din capitală pentru un tratament psihiatric de trei săptămîni.

Fiind informat, în repetate rânduri, de către administraţia Spitalului de Psihiatrie despre expirarea termenului de aflare a minorului la tratament, primarul nu a întreprins măsurile necesare pentru organizarea externării acestuia. În consecinţă, copilul s-a aflat la tratament psihiatric în instituţia respectivă încă 144 de zile.

După externare, o rudă a minorului a acceptat să preia funcţia de tutore și l-a luat pe băiat peste hotare, acolo unde ruda acestuia munceşte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md