Află totul despre tehnicile informaționale la taberele Tekwill Akademy Kids! Află cine sunt mentorii

tekwill collage

Vacanța de vară e motiv de mare sărbătoare pentru copii. Dar după ce te saturi de somn, căpșuni și alte bunătăți care se coc la început de cireșar, ți se face dor de amici și de un loc de distracție în care să mai și înveți ceva util. Și atunci poți alege un spațiu creativ precum Tekwill Akademy Kids. Aici se vor deschide astăzi taberele dedicate copiilor de la 8 la 17 ani. Până la sfârșitul lunii august, ei vor putea îmbina instruirea în domeniul tehnologiilor informaționale cu studiul limbii engleze și distracția într-un mediu prietenos și cooperant.

Iată ce spun despre program unii dintre mentorii cu care se vor întâlni și vor crea împreună proiecte minunate viitorii absolvenți ai Tekwill Akademy Kids:

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolFlorin Cazac, mentor în tabăra de Robotică

Florin, tabăra de robotică este una dintre cele mai solicitate în cadrul acestui program. Grupurile s-au completat chiar din primele zile după lansarea anunțului. De ce crezi că e atât de populară robotica?

Tabăra de robotică, după părerea mea, este un loc în care copiii au acces la cunoștințe care, până și pentru maturi, par a fi complicate. Cu toate acestea, ele oferă copilului posibilitatea ca, dintr-o jucărie, să creeze un sistem automatizat care să îndeplinească ceea ce-și dorește „stăpânul”. Copiii vor lucra cu seturi LEGO Mindstorms EV3.

Mulți dintre copiii cu care am lucrat anterior s-au dedicat cu entuziasm studierii roboticii, au luat cu asalt competițiile naționale de robotică și au ocupat locuri de frunte. Au obținut aprecieri din partea comunității și deja au decis ferm că se vor dedicat acestui domeniu pe viitor.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolVictor Timotin, mentor în tabăra de Web Design

Ce ai de gând să faci cu copiii mai puțin atenți, dacă se va întâmpla să fie și dintre  aceștia la curs? Cum îi vei motiva?

Programul cursului dat poate trezi interesul fiecărui participant. Desigur, fiecare copil percepe informația în mod diferit și este foarte important ca fiecare să își găsească o motivație pentru a progresa. De aceea vom aplica jocuri în echipă, prezentări personale, jocuri de rol, iar informația va fi oferită într-un mod simplu și practic.

Îți mai amintești care a fost cea mai năstrușnică întâmplare prin care ai reușit să treci datorită copiilor la cursurile anterioare?

Aveam o lecție practică pentru copii de 8-9 ani. Vorbeam despre rolul banilor și unul dintre subiecte era despre cum funcționează bancomatul. Partea cea mai amuzantă se întâmpla atunci când, de fiecare dată când le demonstram cum „scoate” bancomatul banii, ei doreau să și-i ia lor, indiferent de sumă. Aceasta este încă o dovadă bună că fiecare are motivația sa.

Ce trebuie să știe viitorii participanți la tabăra de web-design și blogging?

Potențialii participanți sunt rugați să vină pregătiți la curs, să cerceteze informația pe care o găsesc on-line și să își pregătească întrebări la care doresc să obțină răspunsuri concrete. Căci la curs vom aborda o multitudine de aspecte importante, precum crearea conținutului specific mediului on-line și promovarea acestuia în rețelele sociale, principii de web design, bazele WordPress, vânzări, dar și reguli de lucru cu comunitatea on-line și, neapărat – aspecte de etică și deontologie în activitatea unui blogger. Nu vom uita nici de brandingul personal.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolVictor Bujoreanu, mentor în tabăra de Imprimare 3D

Ce înseamnă 3D printing pentru cineva care nu a mai auzit despre această tehnologie?

Programul pe care-l vom parcurge nu e doar despre inginerie. E mai degrabă o provocare, care permite copilului să caute soluții pentru dezvotarea propriului proiect. El va alege singur direcția în care vrea să meargă. Cineva poate să vrea să modeleze cu mâinile, altcineva va lucra cu softul. Și-apoi,  va fi un laborator care va stimula creativitatea, unde copiii vor învăța să aplice tehnologia 3D Printing în domeniile care îl interesează, de la  mecanică la artă.

Avem deja expriența unui laborator cu un grup de copii  de 10-12 ani.  E adevărat că la început a fost puțin frustrant pentru ei. Ei încearcă să modeleze lucruri complicate, apoi își dau seama că e dificil, simplifică sarcinile și adaptează metodele. La final, însă, când reușesc, îi vedem foarte fericiți.

De ce cunoștințe și abilități au nevoie participanții pentru a fi înscriși la curs?

Înțelegerea geometriei, ideea de forme geometrice în general,  un nivel mediu de fizică, chimie sau biologie. Asta pentru că noi vom începe cursul vorbind despre lucrurile care ne înconjoară în general, despre proprietățile diferitor materiale, despre cum  lucrează lucrurile din jurul nostru. Apoi vom explica cum funcționează tehnologia 3D, pentru ca ulterior să ne întrebăm cum am face să creăm lucruri noi pornind de la legile de bază ale fizicii, chimiei și aplicând tehnologia de imprimare 3D.

Este loc și pentru fete într-un laborator de imprimare 3D?

Din experiențele noastre anterioare, raportul dintre fete și băieți este de aproximativ 50 la 50. Recent domnișoarele au încercat să imprime huse pentru telefon, cu urechi de Minnie Mouse.

Tekwill Academy Kids este o inițiativă educațională lansată de către Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill, scopul căreia este desfășurarea activităților de inițiere și instruire în domeniul Tehnologiei Informației pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani.  

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente