Dispare roamingul din UE! De astăzi, europenii nu vor mai plăti pentru apelurile din alte țări

roaming
Foto: playtech.ro

Începând de astăzi, europenii vor folosi minutele și traficul de internet din abonament și în Europa, adică în UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein. De asemenea, ca și în țară, apelurile primite vor fi gratuite și nu taxate, ca până acum.

Eliminarea tarifelor de roaming pentru utilizatori va permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri şi să folosească date pe mobil atunci când călătoresc în alt stat UE, la acelaşi cost că acasă.

„Vreau să fiu foarte clar: am decis eliminarea roamingului. Nu mai trebuie să plătiţi din iunie 2017. Roamingul înseamnă să călătoreşti, să circuli în interiorul Uniunii Europene, să mergi în vacanţă. În medie, europenii călătoresc 12 zile pe an. Comisia, prin normele de aplicare, a decis eliminarea taxei de roaming pentru minimum 90 de zile pe an pentru milioanele de oameni care călătoresc: studenţi, turişti, oameni de afaceri.”, explică purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Conform acordului, preţul maxim la apelurile telefonice va scădea de la 5 eurocenţi/minut până la 3,2 eurocenţi/minut, în timp ce la mesajele SMS tarifele vor scădea de la 2 eurocenţi până la 1 eurocent per SMS.

Limitele mai mici pentru transferul de date ar putea permite consumatorilor UE să acceseze mai multe date cum ar fi, de exemplu, conţinut audiovizual, atunci când călătoresc dintr-o ţară în altă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente