20:43:56 25.04.2024
Stiri

Deși au părăsit guvernarea, liberalii vor VOTA un proiect de lege al democraților: „Nu ne interesează jocurile, ci tema”

Politică 15.06.2017 10:30 Vizualizări2693 Autor: Ziarul National
Deși au părăsit guvernarea, liberalii vor VOTA un proiect de lege al democraților: „Nu ne interesează jocurile, ci tema”


Deputații liberali vor vota proiectul de lege înregistrat în Parlament de democrați privind securizarea spațiului informațional al R. Moldova, prin care se propune eliminarea știrilor și emisiunilor analitice produse în Federația Rusă și retransmise la noi în republică, cu scopul combaterii propagandei rusești.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a declarat astăzi că liberalii vor propune îmbunătățirea acestui proiect de lege, chiar dacă, la finele lunii mai curent, au părăsit coaliția de la guvernare.

„Îmi amintesc că aceasta a fost inițiativa noastră, pe urmă s-a renunțat. Eu îs cu ambele mâini să votăm ceea ce ține de politica Federației Ruse. Sper să îmbunătățim (proiectul - n.r.), pentru că propaganda nu are loc doar prin știri. Trebuie să facem ca în Ucraina, avem exemplu clar. Ei, care sunt frați de sânge, slavi, au înțeles că nu trebuie să te joci cu rusul de-a jumătatea”, a afirmat Mihai Ghimpu.

Liberalul s-a pronunțat și pentru combaterea „propagandei și manipulării interne” ale celor „care dețin televiziuni și ziare”, fiindcă „oamenii nu muncesc pentru ca să fie amăgiți, manipulați”.

Întrebat despre un eventual „joc” al democraților, liderul cărora, Vlad Plahotniuc, deține un post care retransmite canalul public de televiziune de la Moscova în R. Moldova, iar contractul ar expira la finele acestui an, dar și al socialiștilor care au anunțat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, Ghimpu a declarat că are și el „întrebări”.

„Îmi apar și mie întrebări că, pe de o parte, votează împreună (socialiștii cu democrații - n.r.), pe urmă apare moțiunea... Dar noi ne vom face datoria. PL a fost și va fi întotdeauna împotriva politicii și propagandei Federației Ruse, nu antirus. Pe noi nu ne interesează jocurile, ci tema, subiectul. Sigur că vom vota proiectul”, a spus Ghimpu, adâugând că liberalii nu vor vota moțiunea de cenzură a socialiștilor, fiindcă Guvernul Filip „a făcut multe de când a fost învestit” și pe liberali îi interesează cursul european al R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md