Ancheta Trump-Rusia: Președintele SUA cercetat pentru obstrucționarea justiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Donald Trump este cercetat de un avocat delegat special pentru presupusa obstrucționare a justiției. Se așteaptă ca anumiți ofițeri superiori din cadrul serviciilor de informații să fie intervievați în legătură cu presupusele inițiative ale lui Donald Trump de a pune capăt unei anchete împotriva fostului său consilier în probleme de securitate națională.

Robert Mueller, avocatul delegat, supraveghează o anchetă a FBI în legătură cu pretinsa amestecare a Rusiei în alegerile din 2016 din SUA și a oricăror legături între Rusia și Trump.

Președintele Trump a negat în mod repetat orice conexiune cu Rusia, descriind ancheta în curs de desfășurare drept o „vânătoare de vrăjitoare”. Interogatoriul ar putea avea loc în această săptămână.

Anumiți oficiali, sub protecția anonimatului, au declarat pentru Washington Post că cercetarea în legătura cu obstrucționarea justiției a demarat la doar câteva zile după ce președintele Trump l-a concediat fostul director al FBI, James Comey, în data de 9 mai.

Înainte de a-l concedia, Trump a primit asigurări de la Comey că președintele nu fusese cercetat. Cu toate acestea, Comey a sugerat că Trump a încercat să-l determine să închidă ancheta la care era supus fostul său consilier de securitate națională, Michael Flynn.

Flynn a fost destituit din funcție în februarie pentru că nu a dezvăluit amploarea contactelor sale cu Serghei Kislyak, ambasadorul Rusiei la Washington.

Casa Albă a negat că a pus presiune pe Comey. Donald Trump însuși este cercetat direct pentru obstrucționarea justiției de către Biroul avocatului delegat.

Există încă o dezbatere deschisă cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla dacă Robert Mueller va considera că președintele a încălcat legea întrerupând o anchetă în curs, relatează BBC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...