„Toţi membri PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile înainte de CExN şi nu vorbim de celebrele demisii în alb, cu o singură excepţie, ministrul Comunicaţiilor, care a trimis-o prin mail”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a mai anunţat că Sorin Grindeanu a transmis că îşi va da demisia, cu condiţia ca preşedintele Iohannis să numească un premier tot de la PSD. Totodată, Dragnea a precizat că, alături de ALDE, PSD este pregătit să formeze un nou Guvern.

De cealaltă parte, premierul Sorin Grindeanu a anunţat aseară că nu demisionează din funcţie.

„Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. Să ştiţi că acest Guvern este Guvernul României, nu este Guvernul CEx-ului şi cred că toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru şi eu mă simt responsabil. Îmi voi da demisia şi repet ce am spus în CEx: atunci când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Eu cred că este normal faţă de acele sute de mii de oameni, faţă de scorul pe care PSD l-a obţinut în alegeri ca acest lucru să se întâmple şi eu nu vreau atât cât pot alte scenarii să poată să intre în discuţie, tocmai pentru aceasta fac acest lucru", a declarat Grindeanu, la Guvern.