Bătăi şi răniţi în preajma Pieţei Centrale din Chişinău. Vânzătorii au aruncat cu mese în poliţişti

Bătăi şi răniţi în preajma Pieţei Centrale din Chişinău. În această dimineaţă, mai mulţi vânzători ambulanţi, care refuză să plece din stradă, s-au luat la pumni cu cei peste o sută de poliţişti şi carabinieri veniţi să demonteze tarabele din zona străzilor Armenească şi Bulgară, scrie Publika TV.

Doi carabineri au fost răniți, după ce comercianții au opus rezistență și au aruncat cu mese şi lăzi în oamenii legii.

Potrivit sursei citate, cei 45 de poliţişti şi 60 de carabinieri au fost atacați de vânzătorii ambulanţi care le-au blocat accesul pe strada Bulgară. În timpul bătăii, un carabinier s-a ales cu capul spart, iar altul a fost accidentat la picior.

Altercaţiile survin după ce ieri Poliţia capitalei a anunţat că a luat măsuri suplimentare de prevenire şi contracarare a comerţului ilicit stradal în adiacentul Pieţei agricole Centru. În acest sens, au fost antrenate forţe suplimentare de poliţie, iar serviciile de profil au întreprins acţiuni de salubrizare a străzilor unde era desfăşurat comerţ ilegal stradal.

Poliţiştii i-au îndemnat pe comercianţi să meargă în locurile autorizate pentru vânzări, întrucât formează obstacole în traficul rutier, iar produsele alimentare sunt vândute în condiţii insalubre.

Foto: Captură video Publika TV

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.