Cauza declanşării focului ar fi fost, conform autorităţilor locale, încălcarea normelor de siguranţă împotriva incendiilor în timpul sudării. Volgograd este un oraş industrial, situat la 865 de kilometri distanţă de capitala Moscova, care va găzdui patru meciuri din cadrul fazei grupelor la Campionatul Mondial din 2018. Incediul nu a lăsat în urmă nicio victimă, susţin ruşii, într-un comunicat, citaţi de Reuters.

Rusia va găzdui Cupa Mondială din 2018 pe 11 stadioane din 12 oraşe, inclusiv Moscova, Sankt Petersburg, Sochi şi Kazan. Până atunci, cele patru oraşe vor fi gazda Cupei Confederaţiilor, în perioada 17 iunie - 2 iulie, iar meciul de deschidere va fi pe stadionul din Sankt Petersburg. Cupa Confederaţiilor este organizată cu un an înaintea Campionatului Mondial, în ţara care va găzdui şi turneu final.

Rusia, Germania, Australia, Chile, Mexic, Portugalia, Noua Zeelandă şi Camerun sunt ţările participante la competiţia la care va lua parte şi centralul român Ovidiu Haţegan, din postura de arbitru asistent video.