Transfer surpriză la Bayern Munchen: 40 de milioane de euro pentru un tânăr francez

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Miercuri, 14 iunie, Bayern Munchen a anunțat oficial transferul lui Corentin Tolisso. Campioana Germaniei a plătit 40 de milioane pentru francezul care a devenit, astfel, cel mai scump fotbalist vândut de Lyon.

În vârstă de 22 de ani, mijlocașul a fost transferat la cererea lui Carlo Ancelotti. A semnat pe 5 ani cu bavarezii și conducerea clubului se arată încântată de mutarea reușită. Tolisso e considerat înlocuitorul perfect la mijlocul terenului pentru Xabi Alonso, care s-a retras din activitate la finalul sezonului recent încheiat.

„Am petrecut o perioadă minunată la Lyon și sunt recunoscător pentru asta. Sunt foarte mulțumit să fiu la unul dintre cele mai bune cluburi ale Europei. Am obiective mărețe pentru perioada mea la Bayern Munchen. Este o zi mare pentru mine”, a declarat Corentin Tolisso, potrivit site-ului oficial al lui Bayern Munchen, citat de Digisport.

„Suntem foarte mulțumiți că am reușit să transferăm un jucător atât de tânăr și de interesant în fața unei concurențe foarte puternice din străinătate. Corentin Tolisso a fost dorința Carlo Ancelotti pentru mijlocul nostru”, a spus și președintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge.

Până acum, Lyon a luat cei mai mulți bani pe un jucător în 2005, atunci când Michael Essien a fost vândut la Chelsea, pentru 38 de milioane de euro.

În această vară, de Tolisso s-au mai interesat Juventus, Chelsea, Tottenham și Manchester City.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...