Surpriză mare la revenirea lui Federer; A fost învins de un veteran de 39 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Roger Federer n-a avut parte de revenirea pe care și-o dorea în circuitul ATP. După ce a sărit peste sezonul de zgură, fostul lider mondial a fost învins de Tommy Haas, în primul său meci oficial de după câștigarea Masters-ului de la Miami.

În turul al doilea al turneului de iarbă de la Stuttgart, germanul de 39 de ani, aflat pe locul 302 în lume și beneficiar al unui wild-card, s-a impus cu 2-6 7-6(8) 6-4, într-o oră și 54 de minute.

După un prim set foarte bun, elvețianul de 35 de ani a făcut break-ul și în cel de-al doilea. Haas, fost număr 2 ATP, a revenit însă și s-a impus la capătul unui tie-break lung în care a salvat inclusiv o minge de meci.

În setul decisiv, Haas a reușit break-ul la scorul de 2-2, iar apoi și l-a consolidat după un game la serviciu, în care Federer a avut patru șanse să egaleze.

Haas, care l-a învins pe Pierre-Hugues Herbert, în primul tur, cu 6-3 4-6 7-5, îl va întâlni în sferturile de finală pe Mischa Zverev, care a trecut de Yannick Hanfmann, cu 7-6(1) 6-2.

În ceea ce îl privește pe Roger Federer, care a beneficiat de un bye în runda inaugurală a turneului ATP din seria 250 de la Stuttgart, elvețianul a decis, după ce a câștigat Masters-urile de la Indian Wells și Miami, să nu joace niciun turneu pe zgură înainte de Roland Garros.

Ulterior, el a decis să nu participe nici la Paris, pentru a fi cât mai proaspăt înainte de Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam din 2017, care se va desfășura 3 și 16 iulie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...