Copilul a fost aruncat de mama sa din turnul Grenfell, clădire afectată grav de incendiul de marţi seara. Din fericire, un bărbat aflat la faţa locului a prins copilul în braţe.

Mama a luat decizia disperată de a-şi arunca fiul de la etajul nouă-zece pentru a-l salva, după ce, timp de mai multe ore, a fost blocată în turnul de 24 de etaje care ardea.

„Fereastra era deschisă. O femeie gesticula în disperare şi ţipa la oameni să-i prindă copilul, că-l va arunca pe geam. Un bărbat i-a spus să-i dea drumul micuţului şi aşa a făcut. Bărbatul a reuşit să-l prindă pe copil”, a declarat Samira Lamrani, una dintre martori.

Un alt rezident relatează cazul unei alte mame care şi-a salvat fiul de 5 ani, aruncându-l de la etajul cinci-şase pentru a scăpa de foc. „Cred că ar putea avea cel mult câteva oase rupte şi nişte vânătăi”, spune martorul.

Alţi martori povestesc cu groază cum au văzut la aproape toate ferestrele oameni disperaţi, strigând după ajutor. Unul dintre bărbaţii blocaţi în turn „şi-a improvizat chiar o paraşută şi a încercat să coboare pe fereastră”, scrie Digi24.

Din primele informaţii, cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în incendiu, iar 50 de oameni au fost răniţi. Numeroase persoane sunt date dispărute în urma puternicului incendiu care a cuprins azi-noapte un bloc cu 24 de etaje din Londra şi care s-a făcut scrum. 

Incendiul a fost stins după mai multe ore, dar încă mai iese fum gros din blocul în care erau 120 de apartamente.

Experţii în construcţii evaluează imobilul să stabilească dacă există riscul să se prăbuşească.