Actualitate

Donald Trump este profund întristat în urma atacului armat soldat cu rănirea unui congresman republican

‘Suntem profund întristați de tragedie. Gândurile și rugăciunile noastre merg către membrii Congresului, echipele lor, poliția Capitoliului, echipele de prim-ajutor și toți cei care au fost afectați’, menționează Trump într-un comunicat.

Un membru republican al Camerei Reprezentanților, Steve Scalise, și consilieri ai săi au fost împușcați pe un teren de baseball în statul Virginia. Potrivit poliției din orașul Alexandria, situat aproape de Washington, atacatorul a fost arestat, iar victimele au fost transportate la spital.

Potrivit postului Fox News, Steve Scalise a fost rănit la șold, dar viața sa nu este în pericol.

Conform lui Mo Brooks, un alt membru al Camerei Reprezentanților prezent pe terenul de baseball și care i-a acordat primul ajutor lui Steve Scalise, atacatorul a tras zeci de gloanțe cu o armă semi-automată în jurul orei locale 06:30 (10:30 GMT).
Echipa de baseball republicană, alcătuită din aleși și colaboratori ai acestora, se antrena atunci când s-a deschis focul asupra celor de pe teren. Potrivit lui Brooks, ofițerii responsabili cu securitatea congresmanilor au ripostat cu pistoalele, dar cel puțin doi polițiști au fost răniți în schimbul de focuri.

Senatorul Rand Paul, aflat și el pe teren, a spus că l-a văzut pe Steve Scalise târându-se pe jos în încercarea de a se pune la adăpost în timp ce atacatorul continua să tragă.

Securitatea congresmanilor este asigurată de poliția Capitoliului. Responsabilii de rang înalt, cum este Steve Scalise, sunt însoțiți permanent de gărzi de corp.

La rândul său, senatorul Jeff Flake a declarat presei la fața locului că l-a văzut bine pe atacator, îmbrăcat într-un tricou albastru.

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *