Dovada că Plahotniuc încalcă legea şi controlează în continuare Canal 2 şi Canal 3. Gafa scoasă la iveală chiar de reporterii trustului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu declară că în Republica Moldova nu există monopol media, iar faptul că unele televiziuni sunt afiliate politic este un lucru „normal, care face parte din jocul democraţie”. Asta în condiţiile în care de curând a intrat în vigoare legea adoptată de Parlament care obligă proprietarii de licenţe media să deţină nu mai mult de două licenţe, iar unicul proprietar vizat a fost chiar naşul său de cununie, preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Se pare însă că transferarea licenţelor Canal 2 şi Canal 3 de la „General Media Group Corp” la „Telestar Media”, companie deținută de jurnalistul Oleg Cristal, care este și consilierul de imagine al lui Plahotniuc, s-a făcut doar pe hârtie, în realitate trustul fiind şi în continuare un tot întreg.

Acest lucru a ieşit la iveală în cadrul scandalului recent când echipa de filmare a postului de televiziune Publika TV a fost alungată de la protestul de duminică, 11 iunie, organizat de societatea civilă împotriva modificării sistemului electoral în ţara noastră, promovat de PD şi PSRM. Atunci, Publika TV a dat pe post o ştire în care l-a acuzat pe preşedintele Asociaţiei Presei Independente, Peru Macovei, de faptul că ar fi justificat acţiunile protestatarilor. Asta deşi, acelaşi post de televiziune a dat un fragment din declaraţia lui Macovei în care acesta spune: „Eu cred că orice acţiuni şi orice gen de violenţă fie fizică sau verbală este inadmisibilă. În acelaşi timp, cred că o asemenea atitudine a manifestanţilor este inclusiv urmare a faptului că postul de televiziune din trustul Dumneavoastră manipulează opinia publică referitoare la acel protest”.

Vedeţi şi: Finul sare în apărarea naşului! Andrian Candu prezintă scuze, din partea autorităților, pentru echipa Publika TV

Petru Macovei a reacţionat pe Facebook la acuzaţiile aduse, calificând afirmaţiile drept „mincinoase”, iar redactorii postului de televiziune drept „analfabeţi şi specialişti în manipulări”. Fără să vrea, anume el a scos în vileag şi faptul că despărţirea trustului media GMG s-a făcut doar de ochii lumii.

„100% fals. În răspunsul pe care l-am dat persoanei care s-a prezentat ca jurnalistă Canal 2, am spus că orice agresiune este inadmisibila. ASTA ESTE JUSTIFICARE? Alioooo, voi unde aţi învăţat limba română? De fapt, e clar că voi aţi decis să vă răzbunaţi pe mine pentru partea a doua a răspunsului, mai ales că eu am insistat să daţi răspunsul integral. Iar în partea a doua eu spuneam ca acest comportament (vezi mai sus – inadmisibil) este cauzat INCLUSIV de faptul că, în loc sa relataţi obiectiv despre acest protest, voi manipulaţi opinia publică. N-am justificat, doar am încercat să vă explic că jurnalismul de calitate, obiectiv şi fără manipulări, este cel mai bun scut faţă de orice fel de atacuri şi intimidări”, a menţionat Petru Macovei în postarea sa.

Astfel, se vede clar că, deşi aparent Vlad Plahotniuc s-a conformat cerinţelor legale renunţând la Canal 2 şi Canal 3, pentru realizarea ştirii care a apărut la Publika TV („General Media Group Corp”) Pentru Macovei a fost contactat de un reporter care s-a prezentat de la Canal 2 („Telestar Media”).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...