Doi ucraineni au rămas fără automobile la hotarul Republicii Moldova

Doi ucraineni au rămas temporar fără automobile, după ce polițiștii de frontieră moldoveni au constatat uz de falsificare în actele de călătorie. Ambele cazuri au fost înregistrate pe 13 iunie la punctul de trecere „Criva”.

Astfel, ieri, pentru efectuarea formalităţilor necesare de intrare în țară, în jurul orei 20.30, s-a prezentat un cetățean al Ucrainei de 29 de ani. În urma examinării actelor prezentate și a mijlocului de transport condus de acesta, Volkswagen Passat înmatriculat în Polonia, polițiștii de frontieră au depistat o procura eliberată de autoritățile polone, cu mai mulți indici de falsificare.

Bărbatul a declarat că nu cunoaște nimic despre falsul depistat. Documentul a fost transmis spre expertiză, iar automobilul reținut până la elucidarea circumstanțelor.

Procura falsificată a constituit motiv de cercetare celui de-al doilea cetățean ucrainean de 39 de ani, care s-a prezentat pe aceeași direcție prin punctul de trecere „Criva”, la doar 10 min. diferență de conaționalul său. Mijlocul de transport, un Alfa Romeo, cu numere de înmatriculare poloneze, a fost reținut și indisponibilizat pe teritoriul SPF Criva.

De notat că tot ieri, în punctul de trecere „Palanca” pe direcția ieșire din R. Moldova, în jurul orei 22.30, printre documentele prezentate de către un cetățean moldovean de 20 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit că permisul de conducere, emis de autoritățile române, este falsificat.

Tânărul conducea un Volkswagen Golf cu numere de înmatriculare lituaniene și din declarațiile acestuia se deplasa spre Odesa. În urma audierii persoanei, s-a aflat că documentul i-a fost perfectat la distanță, acum doi ani, de o persoană necunoscută. Permisul de conducere a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

În toate cazurile, dacă conducătorilor auto li se va dovedi vinovăția, aceştia riscă amendă în mărime de până la 650 u.c. sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.