Câți ani de închisoare riscă Ronaldo pentru frauda fiscală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acuzat oficial de fraudă fiscală de aproape 15 milioane de euro, Cristiano Ronaldo riscă şi închisoarea, potrivit presei spaniole.

Jurnaliştii iberici susţin că portughezul ar putea fi condamnat la minimum şapte ani de închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Mundo Deportivo a scris că Ronaldo ar putea avea parte de o circumstanță atenuantă, pentru regularizarea fiscală în afara termenului, introdusă în Codul Penal din 2013.

Astfel, pedeapsa i s-ar putea reduce la jumătate sau chiar mai mult, dacă starul lui Real Madrid își va recunoaște vina și va plăti suma cu care a fraudat Fiscul și amenda.

Este posibil ca, la final, condamnarea să fie de maximum 21 de luni de închisoare, ceea ce ar duce la suspendarea pedepsei.

Amenda pe care va trebui să o plătească lusitanul este astronomică: 28 de milioane de euro.

Ziariştii catalani au dezvăluit şi sumele pe care portughezul ar fi trebuit să le achite Fiscului: 1,39 milioane de euro în 2011, 1,66 milioane în 2012, 3,20 milioane în 2013 și 8,5 milioane în 2014.

Ambele cotidiane catalane, Sport şi El Mundo Deportivo, au titrat „CR 14,7”, o ironie la porecla portughezului, CR7, şi suma exactă cu care cvadruplul câştigător al „Balonului de Aur” ar fi fraudat Fiscul spaniol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...