03:23:18 20.04.2024
Stiri

Explicațiile STÂNGACE ale lui Dodon privind promovarea sistemului MIXT: „Cu actualul sistem guvernarea nu ne va permite să avem MAJORITATE”

Politică 14.06.2017 15:00 Vizualizări2940 Autor: Ziarul National
Explicațiile STÂNGACE ale lui Dodon privind promovarea sistemului MIXT: „Cu actualul sistem guvernarea nu ne va permite să avem MAJORITATE”


Președintele Igor Dodon este convins că, odată cu implementarea sistemului electoral mixt, Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) are toate șansele să obțină majoritatea la următoarele alegeri parlamentare. În cazul în care va fi păstrat actualul sistem, Dodon e sigur că actuala guvernare ar putea să le fure victoria socialiștilor.

„Este adevărat că actualmente avem peste 50% în sondaje (adică PSRM n.r.), dar asta nu înseamnă că actuala guvernare ne va oferi oportunitatea să obținem majoritatea parlamentară. Vor apărea fel de fel de partide clonă, iar Occidentul va închide ochii la asta, așa cum s-a întâmplat și în 2014. Ei vor permite ca socialiștii să aibă până la 48 de mandate, iar ei iarăși vor avea majoritatea”, a încercat să explice Dodon ardoarea sa de a introduce sistemul mixt.

În cazul în care nu va fi implementat sistemul mixt, Dodon crede că Vlad Plahotniuc va face coaliție cu Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Ei spun acum că nu vor face coaliție cu democrații, dar vor fi chemați la Departamentul de Stat al SUA și le va spune despre „pericolul Dodon”. Li se va spune să strângă rândurile și să meargă înainte. Dar dacă va fi sistemul mixt, atunci probabilitatea de a câștiga alegerile este mult mai mare pentru noi. Și asta că va fi, principial, un singur tur. Deja se știe că exponenții noștri din teritoriu acumulează cele mai multe voturi din primul tur”, a mai adăugat Dodon la postul de televiziune NTV.

Amintim că reprezentanții societății civile au organizat mai multe proteste împotriva introducerii sistemului mixt. Aceștia cer autorităților să nu implementeze acest sistem, deoarece acesta ar fi „colacul de salvare” pentru menţinerea la putere a actualei guvernări, iar Dodon i-ar fi întins o mână de ajutor lui Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md