La doar cinci luni de la preluarea mandatului, Donald Trump este în centrul mai multor scandaluri. Problemele pentru cel de al 45-lea preşedinte ales al SUA au început înainte de instalarea la Casa Albă, pe 20 ianuarie. Imediat după alegeri, presa a publicat informaţii despre întâlniri ale membrilor echipei Trump cu oficiali ruşi. Consilierul pe probleme de securitate Michael Flynn a demisionat, după ce a fost obligat să recunoască faptul că a discutat cu ambasadorul Rusiei. Donald Trump este acum acuzat că ar fi încercat să obstrucţioneze ancheta deschisă de FBI pe această temă.

Pe lângă scandalul privind implicarea Rusiei în alegeri, Donald Trump mai este acuzat şi de conflict de interese. Doi procurori federali l-au dat în judecată pe preşedintele SUA pentru că ar fi primit cadouri scumpe în timpul mandatului. Iar Eric Trump, al doilea fiu al preşedintelui, este acuzat de un alt procuror federal că a deturnat fonduri.

Între timp, Bindeshwar Pathak, fondatorul şi directorul ONG-ului Sulabh International, a anunţat că intenţionează să acorde unui sat din India numele preşedintelui Trump, cu ocazia zile sale de naştere ca drept mulţumire pentru relaţiile americano-indiene. 

„Vom construi acest sat în nordul statului Haryana, unde toaletele pentru toate locuinţele au fost finanţate de Sulabh International. Vom denumi satul după preşedintele Trump, după ce discutăm această chestiune cu sătenii”, a declarat Bindeshwar Pathak, citat de DPA.

Acesta nu va fi însă primul sat din India care va primi numele unui preşedinte american. Un sat din apropiere de New Delhi a fost redenumit şi a adoptat numele Carterpuri, în semn de omagiu pentru vizita efectuată de preşedintele Jimmy Carter în acea localitate indiană în anul 1978.