A cui moţiune e mai bună?! Deşi nu au voturile necesare, PSRM nu aderă la moţiunea PLDM, dar înaintează una proprie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi nu au numărul de semnături necesare, fracţiunea PSRM înaintează propria moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. Asta deşi fracţiunea PLDM a înaintat deja o moţiune, care a fost semnată şi de deputaţii fracţiunii PCRM. Totuşi, fără a aştepta să fie întrebat de ce nu au semnat moţiunea deja existentă, socialistul Vlad Bătrîncea a menţionat că moţiunea existentă este una mai îngustă vizând doar unele ilegalităţi în cadrul întreprinderii „Poşta Moldovei”, în timp ce moţiunea PSRM vizează un spectru mult mai larg al problemelor.

„Moţiunea este deja semnată de 24 de deputaţi, iar pentru înaintarea oficială nu ne ajung doar două semnături. Chemăm toţi colegii din opoziţia parlamentară să se alăture moţiunii noastre. Este una foarte obiectivă. Considerăm că este un spectru mult mai larg a problemelor care trebuie analizate în Parlament”, a menţionat Bătrîncea în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul formaţiunii.

Vedeţi şi: PLDM inițiază moțiune de cenzură împotriva guvernului Filip

„Acest Guvern este unul iresponsabil, antisocial, mincinos şi trebuie să plece. Cert rămâne un fapt, acest Guvern trăieşte în altă realitate şi în ultimele rapoarte ale premierului Pavel Filip s-a pretins la anumite rezultate, creştere economică. În realitate, vă informăm, că deficitul bugetar pentru anul 2017 este unul fără precedent. Conform datelor statistice, 106 persoane pleacă zilnic din Moldova. Mor mai mulţi oameni decât se nasc. Situaţia este foarte şi foarte gravă şi nu avem niciun indiciu care ar duce la optimism”, a declarat Bătrîncea.

Vedeţi şi: PCRM s-a alăturat moţiunii PLDM împotriva Guvernului Filip. PSRM şi PL nu s-au determinat încă

La fel, potrivit socialistului, angajamente luate de Guvern faţă de FMI vor duce la sărăcirea populaţiei, având în vedere că au loc majorări de tarife, creşterea vârstei de pensionare, iar creşterile salariale au fost îngheţate. Totodată, „fotoliile a şase miniştri în acest Guvern deja sunt vacante. De ce nu pleacă şi ceilalţi?! Noi suntem ferm convinşi că aceştia trebuie să plece. Ceea ce a rămas din acest Guvern nu reprezintă populaţia Republicii Moldova”, a mai menţionat deputatul socialist.

Nu în ultimul rând, Vlad Bătrîncea a argumentat că „demisionarea acestui Guvern este cea mai rapidă cale spre alegeri parlamentare anticipate, care sunt dorite de majoritatea cetăţăţenilor”. „Noi socialişţtii vedem o singură cale. Acest Guvern trebuie demis”, a conchis fruntaşul PSRM.

Menţionăm că pentru înaintarea oficială a unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului de miniştri sunt necesare semnăturile a „o pătrime din deputaţi”, ceea ce corespunde unui număr de 26 de semnături. Fracţiunea PSRM are doar 24 de deputaţi. Totodată, actualmente fracţiunea PLDM este compusă din 5 deputaţi, în timp ce cea a PCRM are 7 deputaţi. Astfel, pentru a putea înainta oficial moţiunea lor, aceştia aveau nevoie de cel puţin încă 14 voturi şi chiar dacă întreaga fracţiunea liberală, compusă actualmente din 11 deputaţi, ar fi semnat-o, fără semnăturile unor socialişti sau deputaţi neafiliaţi, acest lucru ar fi imposibil.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...