Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O clădire cu 27 de…

O clădire cu 27 de etaje din Londra, cuprinsă de flăcări

La mijlocul nopții, ora 1:00, a izbucnit un incendiu la Grenfell Tower, o clădire de apartamente cu 27 de etaje, din vestul Londrei.

Potrivit presei străine, oamenii au fost luați prin surprindere, mulți dintre ei au reușit să iasă din clădire, fără ajutorul pompierilor. „Oamenii au ieșit afară în pijamale. Unii încercau să improvizeze sfori din cearșafuri pentru a coborî prin geam”, susțin cei de la BBC News. De asemenea, ei relatează că mai multe persoane au murit, iar altele au fost rănite. „Au murit 6 persoane, dar acum nu putem spune numărul exact de victime. Este un incident fără precedent. În 29 de ani de când lucrez în domeniu nu am văzut aşa ceva”, a spus Dany Cotton, şeful pompierilor din Londra. El a mai spus că încă nu este cunoscută cauza inzbucnirii incendiului.

„Dormeam. M-au trezit strigătele și bătăile în ușă a vecinilor care strigau „Incendiu”! Oamenii alergau pe scări, fumul era înnecăcios”,  își amintește David Benjamin, tânărul care locuiește în unul dintre apartamentele din Grenfell Tower.

Paul Munakr, care locuiește la etajul 7 al clădirii, povestește că:  „Când am ieșit din apartament ca să cobor scările și să ies din clădire, am întâlnit pe scări mulți pompieri. Ei sunt adevărați eroi. Treceau prin foc, încercând să salveze cât mai mulți oameni”, a spus el pentru reporteii BBC. Paul susține că a fost alertat de strigătele oamenilor de afară: „Nu sări”, „Nu sări”, dar nu de alarmă.

„Clădirea este învăluită de fum. Fiecare nivel și geam este ars și are o culoare neagră. Unii oameni vin ca să vadă clădirea care a ars, iar alții spun că urmează să meargă la biserică ca să se roage pentru victimile acestui incendiu”, povestește Claire Heald, jurnalista BBC.

Sursa foto: euronews